Proppaus


Proppaus esimerkki

Kun puvustat hahmoasi, käytä vaate-esimerkkeinä vaikkapa Akseli Gallen-Kallelan maalauksista löytyviä hahmoja. Netti on myös pullollaan sopivaa kuvamateriaalia, jota voit käyttää innoituksena. Emme valita jos kaikki kankaat eivät olisi luonnonkuitua, kunhan eivät näytä liian moderneilta. Tuohon aikaan on kuitenkin varsin viilakkaa ja tarkoitus on myös olla osin ulkona, joten varaudu sään mukaan. Jos hahmollasi on aseita, ota mukaan lateksiaseita. Läheskään kaikilla hahmoilla ei aseita ole. Jos otat jousen, älä ota siihen nuolia, jousi voi olla vain proppina, sillä pelissä ei ammuta hahmoja. Pelissä käytetään jousia vain pelinjohtajan määrittämällä alueella ja tiettynä aikana. Ota mukaan omat ruokailuvälineet, eli kuppi (kuksa käy vallan hyvin), mielellään puinen tai keraaminen lautanen ja aterimet. Tiskipaikka on ulkona ja tiskaaminen on offgame. Tämä siksi, että keittiöhenkilökunta ei ehdi tiskaamaan kaikkien astioita.

 

Muinaispuvuista löytyy esimerkiksi hyvä  Jenny Kangasvuon tekemä tutkielma, jossa käsitellään asun eri osia. Siitä saa hyvin osviittaa puvun tekemiseen.

 

Mikäli näet pelaajan, jolla on uudet vaatteet, hän on silloin toinen hahmo. (Esimerkiksi, jos alkuperäinen hahmo sattuisi kuolemaan tai lähtisi pois, pelaajalle annetaan varahahmo.) Hahmosi ei tällöin tunne häntä. Älä vaihda hahmosi vaatteita kesken pelin, ellei sinulle anneta varahahmoa. Myös osa avustajista pelaa useampaa hahmoa ja he mallintavat hahmonvaihdosta asullaan.Kuvassa miehen esimerkkivaatetus.
Talvella suosittelemme päällystakiksi esim. villaviittaa.

  

Vesi on vanhin voitehista, kosken kuohu katsehista,
itse Luoja loitsijoista, Jumala parantajista.
Vuoresta on vetosen synty, tulen synty taivosesta,
alku rauan ruostehesta, vasken kanta kalliosta.
Mätäs on märkä maita vanhin, paju puita ensimmäinen,
hongan juuri huonehia, paatonen patarania.